Studentske nagrade „Neda Depolo” 2018.

Uručene studentske nagrade „Neda Depolo” koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu

Na proslavi Dana Radio Beograda uručena su godišnja priznanja „Zlatni mikrofon, koja se dodeljuju zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, a zatim i studentske nagrade „Neda Depolo", koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu. Kako je ovo godina u kojoj program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 obeležava 60 godina uspešnog delovanja, prisutnima se obratio glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radoman Kanjevac.

Dobitnici nagrade "Neda Depolo" 2018. godine:

Treća nagrada radio-drama „Seti se ujutru", studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Teodore Đurković. Povelju Radio Beograda 2, digitalni snimač zvuka, dar preduzeća „Kompani Digi TV", kao i knjigu Dragoslava Simića „Glasom pisana istorija", Teodori je uručio glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Drugu nagradu dobila je pilot epizoda dečje radio-serije „Arčibald i Aro", Uroša Rankovića i Marije Šumarac, studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Povelju Radio Beograda 2, digitalni snimač zvuka, dar preduzeća „Kompani Digi TV", kao i knjigu Dragoslava Simića „Glasom pisana istorija", i njima je uručio Radoman Kanjevac.

Prva nagrada Neda Depolo”, koju Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu, ove godine pripala je Stefanu Filipoviću, studentu SAE Instituta iz Beograda, za rad Somnabula. Naš žiri je u obrazloženju podvukao da ovaj rad uspeva da stvori auditivnu sliku mesečarenja u različitim prostorima, a može se pomisliti i u različitim epohama. Efekat je u najboljem smislu snolik, a pritom je i konkretan u korišćenju različitih izvora zvuka. Delo nadrasta inicijalnu narativnu eksplikativnost dostižući univerzalni mnogoasocijativni, gotovo muzički strukturisan zvuk. Stefan Filipović dobio je Povelju Radio Beograda 2, knjigu „Glasom pisana istorija" i 1000 evra iz Fonda Neda Depolo, a nagradu mu je uručio glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи