Čekajući vetar

Ekološki magazin

Muzičara Ramba Amadeusa mnogi prepoznaju kao ekološkog aktivistu. Kaže da je prvi, bar u ovom delu Evrope, popio kafu i pojeo ćevape spremljene na solarni pogon. U rodnom Herceg Novom već godinama koristi solarni bojler. Pre njega je to uradio samo bivši predsednik Crne Gore Veljko Milatović, koji je još sedamdesetih napravio genijalnu, inovativnu skalameriju ručno pokretanu.

Rambo Amadeus je jedan od učesnika Koncerta za reke Balkana u Sarajevu, uz umetnike iz Bosne i Albanije ‒ spoj roka, džeza i sevdalinke.

Ovaj koncert je završnica konferencije o rekama u regionu, a u sklopu kampanje Plavo srce Evrope. Među više od trista učesnika, Srbiju su predstavili aktivisti iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine. Čućete Jelenu Ivanić iz Centra za životnu sredinu, koji je i organizator konferencije i koncerta.

Istraživanje koje je Udruženje Zaštita potrošača radilo na oko hiljadu ispitanika, pokazalo je da 69 odsto misli da se treba obratiti tržišnoj inspekciji ako trgovac nije uvažio reklamaciju. Zanimljivo je da je, od tog broja, samo tridesetak njih to i uradilo. Razlog: ne veruju institucijama, a ni potrošačkim udruženjima.

Situacija u Nemačkoj je potpuno drugačija. Tamošnji potrošači o poverenju ne razmišljaju, ono se podrazumeva ‒ s razlogom. O tome govori Mirjana Stevanović, novinarka lista Danas.

Čućete i kako je živeti pored naftne bušotine, pa tuže kompaniju zbog zagađenja i popucalih zidova, a ona njih što uopšte imaju kuću na tom mestu.

Ratko Đurđevac će ispričati u kakvom je sada stanju Veliki bački kanal, o čijem zagađenju su pisale još novine iz 1936, a Majda Adlešić najaviće IV Međunarodnu konferenciju Društva Vodni agent, koja će biti održana u Sloveniji.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи