Dan Radio Beograda

Direktan prenos svečanosti kojom se obeležava 94. rođendan Radio Beograda

Prvog oktobra 1924. godine, iz studija u zgradi u Knez Mihajlovoj ulici, prvi put je emitovan program radio-stanice „Beograd-Rakovica” i ovaj dan označavamo kao početak radio-difuzije u Srbiji.

Na današnjoj svečanosti biće uručene godišnje nagrade „Zlatni mikrofon” zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i studentske nagrade „Neda Depolo”, koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 već trinaest godina dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.

Posle direktnog prenosa svečanosti iz Kamene sale Radio Beograda, Snežana Ristić će u Studiju 2 razgovarati sa dobitnicima nagrada „Neda Depolo” i sa predsednikom žirija koji je odlučio o nagradama, dramaturgom dr Boškom Milinom, profesorom Fakulteta dramskih umetnosti.

Pobednički rad ovogodišnjeg konkursa za studentsku nagradu „Neda Depolo” je radiofonsko delo „Somnabula” autora Stefana Filipovića, studenata SAE Instituta u Beogradu. Drugu nagradu dobila je pilot epizoda dečje radio-serije „Arčibald i Aro” Uroša Rankovića i Marije Šumarac (Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu), a trećenagrađena je radio-drama „Seti se ujutru” Teodore Đurković (Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu).

Voditelj programa u Kamenoj sali Radio Beograda je Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво