Beskrajni plavi krug

Srbi u rasejanju

Srpski dani kulture u Austriji biće večeras svečano otvoreni u Muzičkoj školi Zimering u Beču. Organizator manifestacije je Integraciono kulturno udruženje Fokus. Dane srpske kulture u ime Republike Srbije će otvoriti generalni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović, a o Srbima u rasejanju govoriće i dr Zoran Jovičić,  predsednik Srpskog svetskog kongresa, koji će biti gost današnje emisije.

U Londonu je jučeo počeo 26. Raindance film festival. U zvaničnoj selekciji biće prikazana četiri filma srpske kinematografije. Selektor festivala Andreja Kmetović govoriće o izboru filmova sa Balkana.

U Sjedinjenim Američkim Državama nedavno je na engleskom jeziku objavljena značajna knjiga pod naslovom Selected Serbian Comedies, Odabrane srpske komedije. Na oko 630 strana predstavljena su tri srpska komediografa: Jovan Sterija Popović, Branislav Nušić i Dušan Kovačević. Zbornik je priredio i napisao predgovor dr Branko Mikašinović, univerzitetski profesor i dugogodišnji novinar Srpske sekcije Glasa Amerike u Vašingtonu. Čućemo razgovor o knjizi sa Brankom Mikašinovićem.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи