Beskrajni plavi krug

O dijaspori

Koncertom kvinteta „Altro Senso" u Tekelijanumu u Budimpešti, počeo je Deveti Mesec srpske kulture u Mađarskoj. Organizator programa je Dokumentaciono-informativni i kulturni centar Srba u Mađarskoj, a narednih mesec dana će se održavati pozorišne i filmske predstave, smotra folklora i književni susreti, osim u Budimpešti, i u Segedinu, Pečuju, Sent Andreji.

U Londonu je predstavljeno englesko izdanje knjige „Gospodin Ka" Vesne Goldsvorti. Ovu knjigu krajem prošle godine na srpskom jeziku je objavila Izdavačka kuća Geopoetika. O knjizi i utiscima sa promocija u Londonu i Beogradu, razgovaraćemo sa autrokom, profesorkom kreativnog pisanja Vesnom Goldsvorti.

Pronalazač Milisav Lazarević u Čikagu ima kompaniju Tesla tools, „Tesla alati". Zaštitio je nekoliko originalnih patenata u Američkoj patentnoj organizaciji. Govoriće o svom životu i radu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Naslovna strana: Mesec srpske kulture u Mađarskoj 

broj komentara 0 pošalji komentar
Beskrajni plavi krug Beskrajni plavi krug

Autor:
Milena Božović Manić

Poslednja sedmična emisija iz ciklusa SVETSKA SCENA I SUSEDNE KULTURE posvećena je našoj dijaspori i strujanjima između nje i matične kulture u Srbiji. [ detaljnije ]