Čekajući vetar

Ekološki magazin

Na vrhu Suve planine, iznad oblaka, sreli su se i upoznali mladi ljudi koje je spojila priroda. Tako je nastao prirodnjački klub zaljubljenika u geografiju, biologiju, antropologiju, etnologiju - Via Srbija (Via Serbia). Smatrajući da je ako ne menja svet nauka beskorisna i sebična, u svojoj filozofiji pragmatizma sva znanja stečena na Geografskom fakultetu, kroz rad primenjuju i proširuju. Gosti emisije su Aleksandra Cvetković i Nemanja Potebić.

Inicijativa  Odbranimo reke Stare planine održala je protest "Reci NE za MHE" u Pirotu, pred više od tri i po hiljade ljudi. Pored aktivista sa Stare planine i Kopaonika, na skupu su govorili prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta, dr Predrag Simonović, profesor Biološkog fakulteta i dr Deni Porej, direktor WWF Adria. Zahteve za hitno reagovanje zbog uništavanja planinskih reka u Srbiji izgradnjom mini hidroelektrana, organizatori su prosledili različitim institucijama, uključujući i predsednika Republike.

Umetnički kolektiv Street Smart i projektantski biro Stattwerk otvorili su ovog vikenda vrata nekadašnje zgrade Beobanke na Zelenom vencu, za ulične umetnike i sve zainteresovane posetioce. U okviru festivala ulične umetnosti "rEKOnstrukcija", oslikavaju se murali, tu su dizajnerski i ekološki market, kreativne radionice za decu i odrasle i DJ program, a svi sadržaji su besplatni.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво