Čekajući vetar

Ekološki magazin

U Izraelu je održano takmičenje u posmatranju i beleženju što više vrsta ptica. Među brojnim ekipama iz čitavog sveta, prvi put su učestvovali i poznavaoci ptica sa naših prostora. Zajedničku srpsko-hrvatsku ekipu činilo je pet članova, a jedan od njih bio je i Aleksa Vukićević. Svake godine prikupljaju se sredstva za neku od zemalja, a ovoga puta novac dele Srbija i Hrvatska za borbu protiv krivolova.

Milivoj Mile Vučanović je rendžer parka prirode Vršački breg. Za život u prirodi i brigu o divljim životinjama opredelio se još kao dečak. Izuzetnom posvećenošću zaslužio je i Zeleni list, priznanje koje dodeljuju naš program i Pokret gorana Vojvodine.

Vinova loza je doneta u Sremske Karlovce iz Italije pre hiljadu i osam stotina godina. Danas stručnjaci Instituta za vinovu lozu u ovom gradu stvaraju nove sorte, od kojih su neke autohtone, kao na primer sila, a neke i potpuno ekološke - ne zahtevaju ni minimum zaštite. Čućete priču o bermetu, simbolu Sremskih Karlovaca, kao i predanje o prvom marketinškom potezu u kome su glavnu ulogu imali studenti.

Mašinski inženjer Mile Stanković patentirao je izum kojim bi problem pepela na odlagalištima pored rudnika bio rešen brzo i jeftino. Siromašne zemlje uvek više vole sporo i skupo, pa gospodin Mile i dalje čeka zainteresovane.

Kroz lepote, turističku ponudu i istorijat Nacionalnog parka Tara provešće vas rukovodilac Službe čuvara prirode Ranko Milanović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи