Beskrajni plavi krug

U današnjoj emisiji upoznaćemo književnika, izdavača i galeristu Radomira Putnikovića, koji živi u Londonu.

Radomir Putniković je rođen 1936. godine u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Smederevu, Užičkoj Požegi i Beogradu. Prvu priču objavio je u listu Zadrugar, a ostale u Omladini, Pionirima, Beogradskim novinama i Ježu. Igrao je košarku na Beogradskom univerzitetu.

Kao student, odselio se u Englesku 1970. godine, u London, gde i sada živi. Bavio se, prvo, promocijom jugoslovenskih, zatim engleskih, a potom i drugih zapadnoevropskih slikara, organizujući izložbe. Prijem tih izložbi ga je podstakao da osnuje i umetničku galeriju, koja je delovala osam godina. Potom je otvorio izdavačko preduzeće Porthill publishers. Knjige u čijim je ostvarenjima učestvovao kao pisac ili kao idejni stvaralac objavljivane su, pored Engleske i Jugoslavije, u Italiji, Nemačkoj, Španiji, Portugaliji, Francuskoj, Americi, Kanadi, Brazilu... Nosilac je Ordena Vuka Karadžića i dobitnik nagrade Arsenije Čarnojević.

Prošle godine je u izdanju Kreativnog centra iz Beograda objavljena knjiga basni Radomira Putnikovića pod naslovom „Trista slavujevih pesama".

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво