Nevidljivi ljudi

Radijski smehotvorci

Humor, satira i zabava prisutni su na radiju od njegovih početaka. Od prvih bulevarskih jednočinki, „Humorističnih novina", „Časa humora", preko „Vesele večeri" i „Sela veselog", do dramatizovanih humoreski, skečeva i kultne „Porodice Jovanović", glumci, komičari, satiričari, aforističari i voditelji uveseljavali su slušaoce Radio Beograda.

U emisiji „Nevidljivi ljudi", govorimo o smehotvorcima sa radija, zbog kojih su ulice često ostajale puste, a slušaoci prikovani kraj svojih prijemnika.

U rubrici „Ko je radio na Radiju", podsetićemo se Olge Brajović Petrović, nagrađivane rediteljke u Dramskom programu Radio Beograda, autorke čija je stvaralačka radoznalost u polju istraživanja svih dimenzija zvuka rezultirala sa gotovo četiri stotine radio-dramskih režija.

„Kutija za pamćenje" nam ove subote donosi odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa Miroslavom Belovićem, rediteljem, piscem i glumcem, dugogodišnjim profesorom Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ovi razgovori vođeni su 1984. godine u ciklusu emisija „Gost Drugog programa", a Miroslav Belović rođen je pre 101 godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво