Hipokratija

Letnje vreme - uživanje odmah, posledice malo kasnije

Gost u današnjoj Hipokratiji biće doktor Milorad Pavlović, dugogodišnji profesor infektivnih bolesti na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Normalno je da većinu problema, naročito zdravstvenih, vezujemo za zimu, jer to je godišnje doba tokom koga je teško izbeći prehlade i neke ozbiljnije virusne infekcije disajnih puteva koje nas mogu baciti u krevet i po više dana. S druge strane, za mnoge od nas letnje vreme znači, uglavnom, sunce, plivanje i uživanje na obalama mora, reka, jezere, šetanje na pitomim brdima i planinama. Ali leto ne oskudeva u zdravstvenim problemima, koji lako kvare jedva dočekane duge tople dane ferija, daleko od kuće i svakodnevnih obaveza.
Ako iko zna kako i koliko inficirana hrana (dva puta češće tokom leta nego u ostalom delu godine), voda za piće ili na kupalištima, može dobar deo letovanja pretvoriti u pakao, onda su to infektolozi.

Profesor Milorad Pavlović, naš uvaženi gost, govoriće o najčešćim infekcijama tokom leta i njihovoj prevenciji, kao i načinju zdravstvenog osiguranja ukoliko se ide na letovanje van granica Srbije.

Emisiju priprema i vodi prof. dr Momčilo B. Đorđević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво