Čekajući vetar

Ekološki magazin

Šta organizacije civilnog društva mogu da urade u rešavanju onoga što vide kao problem u oblasti zaštite životne sredine? Mogu da se povežu na nacionalnom, pa i na regionalnom nivou - bilo da se govori o krivolovu, mini hidroelektranama, uništavanju zaštićenih dobara ili korupciji, razlikuju se samo akcenti onih koji o tome pričaju, sve ostalo je potpuno isto. Posebno važno je na vreme se uključiti - reagovati mnogo pre nego što vam, na primer, pod prozor dođe bager. Stalni pritisak na institucije se podrazumeva.

Festival Belgrejt održava se ovog vikenda u klubu Barutana na Kalemegdanu. Lokacija je promenjena u poslednjem momentu - Ministarstvo zaštite životne sredine popustilo je pod pritiskom dela javnosti i zabranilo održavanje Festivala na Velikom ratnom ostrvu, zaštićenom području koje nastanjuje 185 vrsta ptica, ali i druge životinjske i biljne vrste karakteristične za vlažna područja koja u svetu sve brže nestaju. Čućete ornitologa dr Voislava Vasića.

Gošća emisije Tamara Spasić ispričaće kako građanski aktivizam i zajednička energija mogu da menjaju stvari u društvu.  

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja otvorena je izložba "Milan Živković, fotograf u carstvu Prirode". Slike su samo deo velike zbirke od više stotina fotografija i dijapozitiva, snimljenih u Srbiji i okolnim zemljama tokom višedecenijske karijere, koju autor poklanja Prirodnjačkom muzeju.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво