Zlatni presek

Mića Karić, izložba finalista nagrade "Dimitrije Bašičević Mangelos" za 2018. godinu, galerija "Remont"; Milica Pekić, izložba "Beogradska performans art scena - jedan uvid", Dom omladine Beograd

Tradicionalno, početkom jula meseca, u galeriji Remont se organizuje izložba finalista Nagrade "Dimitrije Bašičević Mangelos", koja se dodeljuje mladim umetnicima, kao podstrek na početku karijere. Nagradu za 2018. godinu dobila je Nadežda Kirćanski, koja je sa još četvoro finalista (Dejan Klement, Dejan Marković, Dušan Rajić i Ivana Ranisavljević) predstavila svoj rad u galeriji Remont. Nagradu "Dimitrije Bašičević Mangelos" osnovali su 2002 godine Centar za savremenu umetnost u Beogradu i The Foundation for a Civil Society iz Njujorka, kao deo regionalnog projekta Young Visual Artists Awards. Gost će biti Mića Karić, kustos galerije Remont.

Izložbom "Beogradska performans art scena - jedan uvid", u Domu omladine Beograda, koju organizuje Galerija 12Hub, obuhvaćen je period od pedesetak godina umetnosti performansa u Beogradu. Taj period je prikazan video-razgovorima o umetničkim praksama 70-ih sa protagonistima, kako umetnicima tako i istoričarima umetnosti, zatim video dokumentima savremenih performans umetnika i dokumentacijom performansa izvedenih uživo za vreme Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016 godine. Autorke izložbe su Milica Pekić i Marta Jovanović.

Urednik i voditelj emisije: Sava Ristović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво