Čitač

Razgovaramo sa piscem Jicakom Bar Josefom, govorimo o svetskom pesničkom bratstvu, preporučujemo knjige za leto

U emisiji razgovaramo sa piscem iz Izraela Jicakom Bar Josefom, čiji je roman "Sećanje na ljubav" nedavno objavljen kod nas, a ovaj autor je proteklog vikenda boravio u Beogradu i Subotici.

Tu je i redovna rubrika, esej Bojana Belića o svetskom pesničkom bratstvu. Hugo fon Hofmanstal je pesnik sklada, ravnoteže i aristokratskog čula za prirodu. Njegova poezija je donela zrele plodove romantičarskog i klasičističkog nasleđa i označila most između prošlosti i svevremenog pesništva XX veka.

Nikada nije suvišno preporučiti neku novu knjigu za leto. Danas - o više naslova.

Gael Faj je autor svetskog bestselera "Mala zemlja", višestruko nagrađivane knjige u Francuskoj, a u našoj zemlji ovenčan je "Gonkurovom nagradom" studenata Srbije. Roman Gaela Faja objavila je Laguna.
Iz izdavačke kuće Evro Book - tri naslova kao preporuka za čitanje: "Samo moja draga", debitantski roman Gejbrijela Talenta, objavljen za kratko vreme u trideset zemalja; zatim roman "Divljaci" Sabri Luataha - prva knjiga iz tetralogije savremene političke drame iz ugla jednog muslimana, naturalizovanog Francuza, i kao treći naslov - roman Kerolajn Hals "Odrasli ljudi".

Emisiju Čitač uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво