Riznica

Obnova centara u ruralnim područijima

Ruralna područja predstavljaju nedovoljno istraženu temu u oblasti arhitekture i urbanizma. Gost ovonedeljne emisije poduhvatio se "izuzetno važnog i teško rešivog problema: revitalizacije planinskih ruralnih predela. On nam predstavlja rezultate istraživanja i prostornih i drugih specifičnosti brdsko-planinskih oblasti istočne Srbije, istovremeno tragajući za mogućnostima obnove potencijalnih centara u ruralnim područjima, na odabranim reprezentativnim uzorcima. Ključna intencija autora jeste nastojanje da se pronađe odgovarajući model za revitalizaciju ruralnih područja u planinskim oblastima i to na način koji bi se uklopio u ono što se danas naziva -održivi razvoj" (Prof. dr Srđan Šljukić).

U današnjoj Riznici o problemima revitalizacije planinskih ruralnih predela Srbije govori prof. dr Aleksandar Videnović, Arhitektonski fakultet u Beogradu, autor knjige "Obnova centara u ruralnim područjima".

Autor i voditelj: Dušanka Zeković

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 09:51)
anonymous [neregistrovani]

Datumi

Da li biste mogli da stavljate datume na emisije? Tako da, kad downloadujem,emisija bude memorisana sa datumom. Problem je sto u uredjaju imam stare emisije, memorisane, i kad hocu da preuzmem novu, pojavi se pitanje - da li treba nova da zameni staru. Jer imaju isti naziv,bez datuma.

Riznica Riznica

Autor:
Dušanka Zeković

Emisija se bavi kulturnom baštinom (antropologija, etnologija, etnomuzikologija, istorija umetnosti, muzeologija, arheologija, jezik, književnost, mitologija, konzervacija, restauracija...). [ detaljnije ]