Čitač

Predlažemo više novih naslova za ovo leto...

 Prvi naslov je "Ovde i sada (Pisma 2008-2011)", Pol Oster i Dž. M. Kuci.

Pošto su se 2008. upoznali na jednoj književnoj smotri, romanopisci Oster i Kuci započeli su redovno da se dopisuju. Rezultat toga je "Ovde i sada", trogodišnji epistolarni dijalog koji se dotiče takoreći svih mogućih tema.
Džon Maksvel Kuci dobitnik je Nobelove nagrade za književnost i dvostruki je laureat Bukerove nagrade za književnost, a Pol Oster važan je savremeni američki romanijer, pesnik, esejista, scenarista, reditelj, prevođen i čitan u čitavom svetu.

 Elfrida Jelinek, dobitnica Nobelove nagrade za književnost, autorka je drame "Senka, Euridika govori". Ovo je još jedan  naš predlog za čitanje.
Za svoje književno stvaralaštvo - prozu, dramu, esej, poeziju, primila je mnogobrojne književne nagrade.

"Jednostavna zadovoljstva", knjiga priča i drama američke spisateljice Džejn Bouls, kao i njen roman "Dve ozbiljne dame", izraz je njene genijalnosti. A genijalnost Džejn Bouls obuhvata i književni talenat, i umetničku prirodu, i ekscentričan život.


"Tuga je pernato stvorenje", knjiga Maksa Portera, objavljena 2015. godine, doživela je četrdeset izdanja i osvojila nagradu "Dilan Tomas" 2016. godine. Knjiga je neobična mešavina književnih rodova, vrsta i žanrova, čiji je naslov parafraza čuvenog stiha Emili Dikinson.

Današnju emisiju Čitač uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи