Beskrajni plavi krug

Izbor iz današnje emisije

U Beogradu je prošle nedelje u Matici iseljenika i Srba u regionu održana manifestacija „Vidovdanski dani: Dijaspora u matici". 

Četvorodnevni program je obuhvatio otvaranje dve izložbe, „Pedeset godina od odlaska naših ljudi na privremeni rad u Nemačku", izložbu slika Olivere Lole Adžić i otvaranje biblioteke i čitaonice Legata Marka Lopušine, publiciste koji više od 30 godina prati našu dijasporu.

Dodeljene su i „Vidovdanske povelje", održane promocije knjiga pisaca dijaspore, a u Inđiji otkriven spomenik srpskoj heroini Milunki Savić. Manifestaciju je otvorio predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu Miodrag Jakšić, a čućemo i publicistu Marka Lopušinu, dobitnike „Vidovdanske povelje" Milana Šulića iz Frankfurta na Majni i Zorana Jovanovića iz Berna.

O Srpskom radiju „Mladost" koji emituje program za naše iseljenike u Švajcarskoj, govoriće glavna i odgovorna urednica Anđelka Krasojević.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво