Gutenbergov odgovor

U "Gutenbergovom odgovoru" biće reči o novoj knjizi Stevana Tontića "Hristova luda" i "Sabranim delima Aleksandra Rostovića".

Pesnička knjiga "Hristova luda" (Arhipelag) Stevana Tontića u znaku je svođenja životnih računa lirskog subjekta, koji progovara iz pozicije nekoga ko se oprašta od ovoga života, ali i koji ga se, tim opraštanjem, i seća. Tako su i u ovoj Tontićevoj knjizi smrt, rat, egzilantsko iskustvo, ali i ljubav glavne teme, podstaknute različitim povodima da se o njima razmišlja. Tu je i krug pesama o pesnicima i književnicima (Andrić, Ezra Paund, Mandeljštam...), o inspiraciji njihovim životima i delima, o čemu, pored navedenog, za Gutenbergov odgovor razgovaramo sa našim gostom.

Kapitalno izdanje Kulturnog centra Novoga Sada - "Sabrana dela Aleksandra Ristovića", objavljenja u dva toma, povod su da sa Marjanom Čakarevićem, koji je uz Anu Ristović i Alena Bešića jedan od priređivača, razgovaramo o radu na ovom važnom kjnjiževnom poduhvatu, koncepciji "Sabranih dela", i, naravno, poeziji Aleksandra Ristovića. Razgovor vodi Jovana Milovančević.

Urednica emisije Sonja Milovanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво