Put svile

Ksar Gilan

 

Ksar Gilan, jedna od najjužnijih tačaka tunišanskog dela pustinje je mesto za koje poznavaoci tvrde da je odgovarajuće odredište za svakoga ko traži iskutvo koje je jedinstveno, a koje ipak ne ugrožava život. Ova mala oaza sa šatorskim naseljem Beduina je mesto koje izaziva potrebu za izolacijom. Bilo da prošetate po devičanskim dinama, slušate vetar u palmama, uzmete kamilu da na njoj prođete Erg i dođete do srušenog rimskog utvrđenja, neizbežno ćete osetiti da pustinja ima svojstvo koje nadmašuje sve druge utiske - da kod svakog, bez izuzetka, izaziva osećanje koje je Pol Boulz definisao kao "duboko zadovoljstvo postojanja u sredini nečega što je apsolutno".

Upravo u takvo osećanje pokušaćemo da uronimo u današnjem Putu svile, u muzičkom društvu tunišanskih umetnika Sonie M'Barek, Kadije El Afrit, Loftija Bučnaka, Anuara Brahema, Šaale Aalam i ansambla Takt.

Autor emisije je Ivana Komadina.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво