Put svile

Ksar Gilan

 

Ksar Gilan, jedna od najjužnijih tačaka tunišanskog dela pustinje je mesto za koje poznavaoci tvrde da je odgovarajuće odredište za svakoga ko traži iskutvo koje je jedinstveno, a koje ipak ne ugrožava život. Ova mala oaza sa šatorskim naseljem Beduina je mesto koje izaziva potrebu za izolacijom. Bilo da prošetate po devičanskim dinama, slušate vetar u palmama, uzmete kamilu da na njoj prođete Erg i dođete do srušenog rimskog utvrđenja, neizbežno ćete osetiti da pustinja ima svojstvo koje nadmašuje sve druge utiske - da kod svakog, bez izuzetka, izaziva osećanje koje je Pol Boulz definisao kao "duboko zadovoljstvo postojanja u sredini nečega što je apsolutno".

Upravo u takvo osećanje pokušaćemo da uronimo u današnjem Putu svile, u muzičkom društvu tunišanskih umetnika Sonie M'Barek, Kadije El Afrit, Loftija Bučnaka, Anuara Brahema, Šaale Aalam i ansambla Takt.

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 0 pošalji komentar
 Put svile Put svile

Autor:
Ivana Komadina.

PUT SVILE, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, nedeljom odvodi slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. [ detaljnije ]