Čekajući vetar

Ekološki magazin

Sedite na proplanku, idete ulicom, čekate prevoz, stojite pored reke... i greje vas sunce. Tu ste jedan na jedan, bez posrednika. Ako vas povuče želja da intimu sa prelepom zvezdom počnete da pakujete u kilovate i megavate, u taj odnos ulaze država, institucije, snabdevači, proizvođači opreme, zakoni i propisi. Ima mnogo toga da se nauči i razume, pa da počnemo. Prvi korak može da bude ono što je rečeno na okruglom stolu "Osunčajmo Srbiju". 


Vučica Coka, nađena u Mirijevu, i dalje je u zoološkom vrtu. Čitali smo i slušali o njenoj sudbini, poneko je pustio suzu zbog ružičastog ćebenceta i vlasnice od koje je odvojena. I nije ona baš pravi vuk, više je pas, to će se utvrditi DNK analizom... Alo! Zakonom je u Srbiji zabranjeno držanje divljih životinja, čak i ako su mešanci. Bilo je zabranjeno i onda kada je vlasnica mladunče vuka dobila na poklon od tadašnjeg direktora zoološkog vrta. Šta bi sada bilo najbolje za Coku? O tome govori Milica Ranković iz Udruženja za zaštitu životinja i podizanje građanske svesti Feniks, naglašavajući da divlje životinje nisu i ne mogu da budu kućni ljubimci.

Mašinski inženjer Mile Stanković patentirao je izum kojim bi problem pepela na odlagalištima pored rudnika bio rešen brzo i jeftino. Siromašne zemlje uvek više vole sporo i skupo, pa gospodin Mile i dalje čeka zainteresovane.

Dečja ekološka akademija iz Novog Sada sprovodi projekat Vodni agent. Oni su i nacionalni koordinator za Srbiju ispred inicijative Evropske nedelje održivog razvoja. Škole i organizacije su pozvane da prijave događaje kojim bi obeležile podsećanje na važnost održivog razvoja. Čućete Majdu Adlešić. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво