Čekajući vetar

Ekološki magazin

Belgija još nema zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce, kao što ga imaju skandinavske zemlje, ali ide se ka tome. Mnogo mladih ljudi završava veterinu - više nego što su potrebe Belgije, ali je manjak onih koji žele da rade težak posao sa krupnim životinjama. O tome govori Ingrid Gilen, šef Katedre za imadžin dijagnostiku Veterinarskog fakulteta u Gentu, a o stanju u Srbiji prof.dr Danijela Kirovska, prodekan na Veterinarskom fakultetu u Beogradu. Neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Skupštini Srbije čine poslanice i poslanici iz različitih stranaka, posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoja. Kako to funkcioniše u praksi, čućete od poslanice Nade Lazić.

Organizacije civilnog društva često paralelno sa institucijama rade iste poslove - i rezultati se razlikuju. Zvezdan Kalmar iz CEKORa, u čijem fokusu je energetika, govori o kvalitetu vazduha i neodlučnosti Srbije da pređe na čistije izvore. Krajem godine u našem zakonodavstvu trebalo bi da se nađe odredba "ocena prihvatljivosti", koja bi pomogla da zaštićena dobra (p)ostanu zaštićena. Koliko i kada je to moguće kod nas, govori Tanja Petrović iz Mladih istraživača Srbije.

Arhitektonski tim kompanije Stattwerk predstavio je idejno rešenje za budući eko centar na Zelenom vencu - prvu energetski efikasnu zgradu sa zelenim fasadama u Srbiji, javnim vidikovcem na krovu, građevinu koja podseća na živu, pulsirajuću planinu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара