Put svile

Berba pistaća na Siciliji

Sicilijanski gradić Bronte poznat je kao prestonica pistaća. Od sedam hiljada porodica koje žive u njegovoj blizini, više od polovine radi na deset hiljada jutara zemlje na kojima su zasađena stabla pistaća. Neke porodice imaju velika imanja, neke samo po nekoliko skučenih terasica, sa desetinom stabala. Ali svi dele istu strast prema njima. U Bronteu, pistaći nisu samo koštunjavo voće, već način života.

U današnjem Putu svile, prisustvovaćemo svečanostima koje se povodom berbe pistaća održavaju svakog septembra. Muzički ram za ovu sliku pružiće sicilijanska grupa Unavantaluna.

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 17. jun 2018, 18:20)
Zoran Miljuš [neregistrovani]

Slatka emisija

Na Rts 2 definutivno, obožavam "Put svile". Užuvam da Vas slušam.Uz čarobne pesme i interesatne priče, teško naći slađu emisiju a opet zasoljenu pistaćima i začinjenu čuvenim Britanskim vojvodom!Volim Vas!

 Put svile Put svile

Autor:
Ivana Komadina.

PUT SVILE, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, nedeljom odvodi slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. [ detaljnije ]