Kako slušati muziku

Komunikacija u muzici današnjice

Ovog meseca u ciklusu emisija Kako slušati muziku govorimo o problemu komunikacije u muzici našeg doba, koja podrazumeva ne samo najrazličitije savremeno stvaralaštvo nego i svakovrsnu muziku prošlosti. Muzika prethodnih epoha istovremeno živi sa novom muzikom i čak možda predstavlja veći deo onoga što savremeni svet muzike čini. Taj jedinstveni fenomen u istoriji muzike svakako je uticao i na način na koji doživljavamo novu muziku, kao što je nova muzika morala transformisati i naš odnos prema muzici prošlosti.

Kako slušamo i jednu i drugu, šta od njih očekujemo i zbog čega je došlo do promene u slušalačkom iskustvu, govorimo u drugoj emisiji ovomesečnog ciklusa.

Govorili su kompozitor, muzički pisac i istoričar umetnosti dr Dragutin Gostuški, kompozitori Đovani Batisteli, Mišel Redolfi, Zoran Erić i Vladimir Jovanović, multimedijalni umetnik Brajan Ino i pijanista Aleksandar Madžar.

Urednik i voditelj ciklusa je Bojana Žižić.

Како слушати музику

Autor:
Зорица Премате, Горица Пилиповић и Бојана Жижић

Шта чујемо? Шта слушамо? Како слушамо? Шта уочавамо, а шта пропуштамо? На које елементе се ослонити? На ова и низ других питања покушава да одговори емисија Како слушати музику. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара