Čekajući vetar

Ekološki magazin

Balkanske reke, za razliku od evropskih, još imaju života u sebi i na svojim obalama. Pitanje je do kada ako se, na primer u Bosni, na nekih dvesta pedeset reka planira izgradnja preko trista mini hidro elektrana. U Srbiji je taj broj bar dva puta veći. Zato je sve jači i organizovaniji otpor građana. Na Staroj planini, na Đurđevdan je zakazan veliki skup za odbranu reke Visočice. O atmosferi, planovima i zahtevima, pred sam početak protesta, čućete Aleksandra Jovanovića. Predsednik Saveza mesnih zajednica Stara planina Aleksandar Panić govoriće o raspoloženju meštana i odnosu Opštine Pirot, a Slobodan Knežević o beogradskoj premijeri dokumentarnog filma "Plavo srce", posvećenog balkanskim rekama. 


U Izraelu je održano takmičenje u posmatranju i beleženju što više vrsta ptica. Među brojnim ekipama iz čitavog sveta, prvi put su učestvovali i poznavaoci ptica sa naših prostora. Zajedničku srpsko-hrvatsku ekipu činilo je pet članova, a jedan od njih bio je i Aleksa Vukićević. Svake godine prikupljaju se sredstva za neku od zemalja, a ovoga puta novac će podeliti Srbija i Hrvatska za borbu protiv krivolova.

Inicijativa "Ne davimo Livadicu" organizuje javni skup povodom najave da će na uglu Jovana Subotića i Kisačke u Novom Sadu, na zelenoj površini biti podignuta osmospratnica.

Milivoj Mile Vučanović je rendžer parka prirode Vršački breg. Za život u prirodi i brigu o divljim životinjama opredelio se još kao dečak. Izuzetnom posvećenošću zaslužio je i Zeleni list, priznanje koje dodeljuju naš program i Pokret gorana Vojvodine.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво