Čekajući vetar

Ekološki magazin

 

 

U svetu se godišnje u eksperimentima ubije oko 150 miliona kičmenjaka, od toga 12 miliona u Evropi. U razvijenim evropskim zemljama postignut je napredak u zaštiti oglednih životinja.
Kakva je situacija kod nas pred ovogodišnji 24. april, Svetski dan zaštite oglednih životinja, koji se obeležava od 1979. godine? O tome govori Milica Ranković iz Udruženja Feniks, koje ima status posmatrača u Evropskoj koaliciji za zabranu eksperimenata na životinjama.

Jugoslava Ljuštanović je zapisivala priče svoje kuce Fridili i tako je nastala zbirka "Manikir i pedikir". Prihod od prodaje knjiga ići će azilu za pse Riska, mestu gde su se pre pet godina upoznale Jugoslava i Fridili.

U Srbiji se opasan otpad zakopava na njivama, a u Italiji ga mafija potapa u more. Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, kaže da uvek ima neodgovornih pojedinaca i kompanija koje falsifikuju potrebne papire, ali da je naša zemlja pokazala da više neće moći tako da se radi.

Srpski srednjoškolci imaju površno znanje o zaštiti životne sredine - pokazalo je istraživanje rađeno u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Udruženje Škola za opstanak jedan je od nosilaca projekta "Voda i život - obrazovanje za opstanak". O seminarima i radionicama za nastavnike i učenike srednjih škola iz Pančeva, Beograda i Kruševca, govori Gordana Brun.


Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи