Novi dan

Budi hrabar - pogledaj ponekad iza stvarnosti (B. Mandić)

Od 29. aprila do 6. maja, održavaju se Karnevalske majske večeri u Budvi, a tim povodom, gost u studiju je gospodin Mladen Franović, direktor Turističke organizacije Budva.

U direktnom uključenju sa Rudnika, javlja se Božidar Mandić i govori o radu pozorišne grupe Porodica bistrih potoka, posebno o predstojećim pozorišnim premijerama, o Danu planete, koji se obeležava 22. aprila, o lepoti izgovorene reči, duha i života sa prirodom.

 

Šta znači biti dobar novinar, šta je važno u radu dopisnika nacionalnog medijskog servisa - govori Radovan Lazarević, urednik Dopisništva RTS-a u Valjevu, dobitnik mnogobrojnih nagrada za svoj rad i najdraže i za sada poslednje u nizu - nagrade grada Valjevo. 

 U Modernoj galeriji u Valjevu - nova postavka, ali i - pokoja reč o stalnoj postavci Ljube Popovića.

 U Subotici, u pozorištu Kostolanji Deže, premijera predstave Gorski divovi u režiji Paola Mađelija, pa je to prilika da čujemo koju reč više o toj predstavi, koja će imati i dve reprize, jednu za drugom.

U beogradskom Kulturnom centru Vlada Divljan - dani Venecuele, ali još mnogo toga. 

 U rubrici Vizita govorimo o dnevnoj količini kafe koja je neškodljiva za ljudski organizam i zašto.

Rubrika Svetlost zvuka predstavlja Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije. Gost je Mimica Živadinović, potpredsednica Centra.

Tu su i druge redovne rubrike, servisne informacije..., a pitanja za naše goste, ali i za nas u studiju 2 Radio Beograda, možete postaviti na broj telefona 011 3229 653.

Muzički urednik je Tanja Kosanović, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво