Nevidljivi ljudi

Okrugli sto o Drugom programu

U emisiji Nevidljivi ljudi prenosimo detalje sa uručenja Nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak", koju zajednički dodeljuju Radio Beograd 2 i Kulturno-umetnički program Televizije Beograd. Ovogodišnji laureat je Dušica Mijatović, a Svetislav Vuković je dobitnik Posebnog priznanja za dugogodišnji doprinos negovanju lepote govornog izraza, pa ćemo čuti i jednu od njegovih interpretacija istorije Radio Beograda.

U Galeriji RTS-a održan je okrugli sto koji je okupio dosadašnje glavne i odgovorne urednike Radio Beograda 2. Moći ćete da čujete zvučnu zabelešku sa ove tribine o tome kako je Drugi program postajao program kulture i umetnosti, tribine na kojoj su svojim sećanjima, predlozima ili pitanjima aktivno učestvovali i razni raniji programski stvaraoci i verni slušaoci ovog programa.

Rubrika „Kutija za pamćenje" donosi nam odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa dr Raškom V. Jovanovićem, teatrologom i našim uglednim pozorišnim i radio-kritičarom. Čućemo kako je o kritici, radiju, lepoti govora pred mikrofonom, Jovanović govorio u ciklusu emisija „Gost Drugog programa" krajem prošlog stoleća.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво