Prenos svečanog uručenja Nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak"

Na talasima Radio Beograda 2 možete pratiti direktan prenos Svečanog uručenja Nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak", koju zajednički dodeljuju Radio Beograd 2 i Kulturno-umetnički program Televizije Beograd.

Žiri za dodelu ove nagrade jednoglasno je odlučio da se 2018. godine nagrada dodeli Dušici Mijatović, spikerki i voditeljki radijskog i televizijskog programa, čiji je glas oplemenio brojne emisije Radio-televizije Srbije. 


Spikerka, voditeljka i autorka Dušica Mijatović rođena je u Beogradu. Svojim višedecenijskim prisustvom u medijima, od 1982. godine, radeći brojne radijske i televizijske emisije, istakla se vrhunskom lepotom govora. Radila je na svim programima RTV Beograd i RTS. Čitala je vesti na Radio Beogradu 1, 2, 202, bila spiker Stereorame, snimala radio-drame za Dramski program Radio Beograda, radila je u Pres centru Radio Beograda. Snimala je reklame za Eko program našeg Radija i EPP RTS-a, još uvek profesionalno snima reklame za medijsko nebo naše zemlje. Njen karakteristični glas, jedinstvene boje, pleni slušaoce i gledaoce. Voditelj je brojnih radio-emisija, među kojima su „Mala moćna muzika" i „Dragstor zabavne muzike", a autor je i voditelj emisije noćnog programa „Otisak duše". Njen glas daje poseban pečat televizijskim emisijama, koje radi od početka emitovanja: „Verski kalendar" i „Verski mozaik Srbije". Snimala je TV emisije „Svet bez vize" i „Potrošački savetnik" i sinhronizovala brojne emisije obrazovno-naučnog programa RTS-a. Radila je kao učesnik i organizator mnogih humanitarnih projekata i akcija za obnovu kosovsko-metohijskih svetinja. Snima i elektronske udžbenike koji će uskoro biti uvedeni u obrazovni sistem u Srbiji. Svoje višedecenijsko iskustvo prenosi kolegama u internoj školi Radio Beograda 202 za negovanje dobrog govora, očuvanje jezika i nastup pred mikrofonom.

Posebno priznanje „Radmila Vidak" za dugogodišnji doprinos negovanju lepote govornog izraza biće uručeno Svetislavu Vukoviću, voditelju emisija Radio Beograda „Vreme sporta i razonode", „Novosti dana", „Sunce, more, bit i hit", voditelju brojnih priredbi, festivala i televizijskih emisija.

Na svečanosti u Kamenoj sali Radio Beograda govoriće glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac, v. d. direktora Televizije Beograd Ilija Cerović i predsednik žirija, lingvista Vlado Đukanović. Nagradu će uručiti generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević, a po uručenju, dobitnici i predsednik žirija će biti gosti u studiju Radio Beograda 2.

Radio-televizija Srbije je ovu nagradu ustanovila 2014. godine, a priznanje nosi ime Radmile Vidak, prvog lektora Radio-televizije Beograd i velike jezičke prosvetiteljke, koja se delovanjem u programskoj svakodnevici televizije i radija i u Jezičkom savetu RTS-a, istrajno borila za korektnost akcenatskog interpretiranja i stilsku lepotu izgovorene reči.

Voditelj programa u Kamenoj sali je Ana Ćirica, a sa Dušicom Mijatović, Svetislavom Vukovićem i Vladom Đukanovićem, razgovaraće Snežana Ristić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво