Zlatni presek

Zoran Naskovski „Mandala i krst / dokumenti 2015-2018", galerija „Menjačnica" Gete institut; Nataša Teofilović „druga . i prva", Likovna galerija KCB

Umetnik Zoran Naskovski je u galeriji „Menjačnica" Gete instituta predstavio izbor dokumenata, artefakata i radova iz svog višegodišnjeg projekta „Mandala i krst", prvenstveno zasnovan na istraživačkom radu, analizi i arhiviranju štampanih medija u realnom vremenu. Projekat predstavlja otvorenu platformu za analizu savremenog statusa politika slika kroz prezentaciju dokumenata koji mapiraju pre svega dve ključne godine - 2015. i 2016. - a koje su presudne za eskalaciju izbegličke krize i za uspostavljanje potpuno novih odnosa i relacija u svetu. 

Izložba „Mandala i krst / dokumenti 2015-2018" nastavak je projekta „Mandala i krst / zamračenje, izbeglice i ekonomsko kockanje", koji je predstavljen u krajem 2015. u Centru za kulturnu dekontaminaciju. 

Umetnica Nataša Teofilović na izložbi „druga . i prva" predstavlja u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda radove koji su nastali u protekle četiri godine tokom procesa umetničkog istraživanja a bez prethodno zadatih ciljeva. U ovim svojim radovima ona istražuje odnos prostora i ljudskog tela, ispitujući razlike između virtuelne i opipljive stvarnosti. Njeni radovi poseduju strukturu, koju čini odnos ambijenta i aktera, često belog, crvenog ili crnog, ispražnjenog prostora i identiteta virtuelne osobe/strukture koja je u njemu. Početna osnova za kreiranje radova Nataše Teofilović su njeno telo i pokreti, softverski programi, video zapisi i digitalna fotografija.


Urednik i voditelj emisije: Sava Ristović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи