Beskrajni plavi krug

Srbi u Americi

U Velikoj smo nedelji stradanja Isusa Hrista - danas je Veliki četvrtak, dan kada je ustanovljena tajna svetog pričešća i održana tajna večera. Vladika zapadnoamerički, doktor Maksim Vasiljević, govoriće o ulozi Srpske pravoslavne crkve i dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama i o projektu „Serbika Amerikana", koji bi na naučan i sistematski način proučavao istorijsko nasleđe Srba u Americi.

Doktor medicine Milutin Srbljak živi u Njujorku. Poreklom iz Peći, školovao se u Beogradu, živeo u Aranđelovcu, piše knjige sa temama iz Metohije. Danas će govoriti o svom životu u Americi i književnom stvaralaštvu.

Upoznaćemo još jednog doktora, profesora mašinstva Milivoja Kostića, stručnjaka za termodinamiku, koji je svoj profesorski radni vek proveo na Nort Ilinoji Univerzitetu u De Kalgu, u blizini Čikaga.

Kako je protekla američka turneja Bajage i Instruktora, čućemo u razgovoru našeg dopisnika iz Čikaga Saše Žigića sa Momčilom Bajagićem.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво