Znakovi

Teorija umetnosti kao teorija vrednosti - teorija vrijednosti kao teorija umjetnosti", Orion art, Beograd; urednici: Nataša Lah i Miško Šuvaković

Od 2009. godine u Rijeci se jednom godišnje održava naučni skup "Teorijski dijalozi" u organizaciji tamošnje Katedre za teoriju umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta. Poslednje dve godine tema skupa je "Umjetnost i vrijednost", kada su učesnici kroz predavanja i panel diskusije pokušali da daju odgovore na sledeća pitanja: Na koji način vrednujemo umetnička dela? Što se tokom istorije promenilo u određivanju vrednosti umetničkog dela? Ko određuje vrednost umetnosti? Kakvu funkciju ima vrednost u savremenoj umetnosti? Kakav uticaj na vrednovanje imaju kultura, politika, nauka ili pak sama istorija umetnosti?

Predstavljeni i priloženi radovi za ove skupove sabrani su u zbornik "Teorija umetosti kao teorija vrednosti - teorija vrijednosti kao teorija umjetnosti", koji se na srpskom i hrvatskom jeziku pojavio u izdanju beogradskog Orion arta. Zbornik su pripremili i uredili dr Nataša Lah, docentkinja Filozofskog fakulteta u Rijeci i dr Miško Šuvaković, dekan Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

U tri poglavlja - Kontinentalna filozofija i teorija umetnosti, Analitička estetika, Kritička istorija i teorija umetnosti - objavljeno je 12 tekstova naših, hrvatskih i slovenačkih eminentnih teoretičara umetnosti.

Gost Znakova biće dr Miško Šuvaković.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво