Čekajući vetar

Ekološki magazin

U Akciji "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine", ove nedelje svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Aleksandra Božović, novinarka Ekološke redakcije RTS-a i Miroljub Jovanović, glavni i odgovorni urednik TV Belami iz Niša.


U predgrađu Sidneja, mala deponija organskog otpada stvara deponijski gas, a od njega nastaje električna energija dovoljna za 3600 domaćinstava i ribnjak. Do ove godine plaćali su struju - sada je naplaćuju. O dobrim primerima poslovanja po principima cirkularne ekonomije, govori Sonja Milovanović iz internacionalne kompanije "Veolija", koja se bavi otpadom, vodama i energetikom.

Švajcarski fotograf Mario del Kurto poslednjih osam godina snimio je više od pola miliona fotografija širom sveta, posvećenih prirodi i čovekovom odnosu prema njoj. Posebno ga je inspirisao Institut Vavilov u Rusiji, u kome se čuvaju semena biljaka, od kojih osamdeset odsto više nigde na svetu ne postoje. Izložbu "Putovanje prema čovekovom ozelenjavanju planete" možete da pogledate u Muzeju grada Beograda, do 29. aprila.

Ovih dana je bio gust ekološki raspored: Svetski dan šuma, Svetski dan voda, Sat za našu planetu... Na kakve aktivnosti su ovi datumi inspirisali učenike OŠ "Momčilo Nastasijević" iz Gornjeg Milanovca, govori učiteljica Ljiljana Đurović, autorka Ekološkog kalendara.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво