Nevidljivi ljudi

Dan radio-drame

Dvadeset četvrtog marta 1929. godine počeo je redovni program stanice Radio A.D., a istog dana je u studiju izvedena i radio-adaptacija narodne pesme „Đakon Stefan i dva anđela", prva srpska radio-drama. Dramski program Radio Beograda ovaj datum obeležava kao Dan radio-drame i nagrađuje zaslužne stvaraoce plaketama i poveljama „Vitomir Bogić".

Gost emisije Nevidljivi ljudi biće profesor Slobodan Atanacković, kompozitor, nekadašnji glavni urednik Muzičkog programa Radio Beograda i direktor Muzičke produkcije, ovogodišnji dobtinik Plakete „Vitomir Bogić" našeg Dramskog programa za izuzetan doprinos radiofoniji.

Bićete u prilici da čujete odlomke iz Atanackovićevih radiofonskih ostvarenja iz serije „Radionica zvuka", kao i višestruko nagrađivanog dela „Simfonija Eterofonika", realizovanog simultano iz čak osam radiofonskih centara.

U „Kutiji za pamćenje", emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa književnikom i dugogodišnjim urednikom u Programu za decu i mlade Radio Beograda Draganom Lukićem. Lukić je za ciklus emisija „Gost Drugog programa" govorio 1986. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво