Digitalne ikone

U današnjoj emisiji razgovaramo o nekoliko važnih i aktuelnih tehnoloških tema.

U prvom delu emisije, sa nama uživo - Vladimir Radunović iz "Diplo fondacije" i dr Adam Sofronijević iz Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", učesnici ovogodišnje konferencije DIDS 2018.

Na Danu internet domena Srbije diskutovano je o brojnim značajnim pitanjima: Šta je internet identitet i kako se čuva? Koliko smo daleko "odmakli" u procesu digitalizacije naše kulturne i naučne baštine? Šta je uređeno Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti koja stupa na snagu u maju mesecu i na koje načine štiti građane?

"RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta."
O dostupnosti, mogućnostima i budućnosti RTS Planete, za Digitalne ikone govore dr Tatjana Ćitić, pomoćnik direktora Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove, i Milica Kuburović, pomoćnik direktora Radio Beograda.

Urednica i voditeljka: dr Tamara Vučenović

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво