Čekajući vetar

Ekološki magazin

I ove godine, Drugi program i emisija Čekajući vetar dodeljuju Zeleni i Crni list zaštitnicima i zagađivaču životne sredine. U narednih pet nedelja, svoje predloge će davati i obrazlagati novinari ekoloških rubrika štampanih, elektronskih i internet medija iz čitave Srbije. Za početak, čućete Ružu Helać, urednicu serijala Zelena patrola iz Novog Sada; Natašu Raketić, novinarku Prvog programa Radio Beograda i Milisava Pajevića, urednika portala Eko nec iz Kragujevca.

Centar za bioetičke studije jednom mesečno na Filozofskom fakultetu organizuje predavanja o pravima životinja, polazeći od toga da su i ljudi samo jedna od vrsta, a da svi zajedno činimo celinu potrebnu za opstanak Planete. U okviru ciklusa, poslednja tribina je bila o etičkom veganstvu u Srbiji. O svojim iskustvima govore Ivana Slavkovski Bilić i Aleksandar Gaović.

Zagađivač placa je princip koji bi trebalo da obezbedi novac za proizvode koji posle upotrebe postaju opasan otpad i zahtevaju poseban tretman. Naziv krije da su to naše pare, koje smo dali kada smo kupovali proizvod. Na kraju, za zbrinjavanje otpada nema novca. Zašto – objašnjava Vladimir Živaljević, predsednik Udruženja reciklera Srbije.


Ako želite da spasite povređenog slepog miša, pozovite Prirodnjački muzej. Svaki lov tog malenog sisara oslobodi vas od tri hiljade komaraca. I ne samo da nisu odvratni – preslatki su! Možda će Đura i Zvončica da vas uvere u to. 


Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара