Čekajući vetar

Ekološki magazin

Frižider bačen u prirodu, obično u potok, zagadi životnu sredinu kao i automobil za godinu dana. Najveća fabrika za reciklažu električnog i elektronskog otpada nalazi se u Nišu. Za reciklažu jednog frižidera potrebno je desetak minuta. Gvožđe, bakar i plastika ponovo se upotrebljavaju, a freon se, kao opasan otpad, izvozi u Nemačku.
Zašto se u Srbiji ne recikliraju baterije? Jeftinije je da se izvezu nego da se prerađuju kod nas, ali svakako nije dobro da završe na deponiji ili, još gore, na nekoj livadi. O tome govori Marija Micaković iz E-reciklaže.

Sredozemni repaš je 31. vrsta slepog miša nađena u Srbiji. Josif Pančić je još 1869. godine za ovog letećeg sisara, u svom članku "Fauna Kneževine Srbije", izneo samo kratak komentar i pitanje: "U južnoj Evropi, da li i kod nas?" Sada, posle toliko godina, možemo da kažemo: da, i kod nas. Na Vlasini, uz pomoć ultrazvučnog detektora, registrovano je oglašavanje sredozemnog repaša, a u okviru terenskog rada na projektu Prirodnjačkog muzeja.

Naše telo može mnogo toga, samo mu treba pružiti priliku. Gosti emisije, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški sa svojom metodom Telo kao instrument oduševljavaju i inspirišu, prelazeći granice Srbije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво