Čekajući vetar

Ekološki magazin

 Joga je drevna tehnika samorazvoja, koja je preživela vekove, pa i ovaj savremeni svet sa svim njegovim, jezikom eufemizma rečeno, "izazovima". Kao takva, kvalifikovala se da pomogne u preživljavanju i boljem življenju svima koji je upražnjavaju ili tek razmišljaju da probaju. Na koji način joga pomaže i protiv zagađenja životne sredine, a zbog čega, po mišljenju onih koji se njome bave, ne treba zvanično da bude proglašena sportom? Gosti emisije su Marijana Kukić i Filip Popadić.

Četrdeset mernih stanica u Srbiji daje podatke o različitim supstancama u vazduhu. Za njihovo održavanje potrebno je 600 000 evra godišnje. Može li to da se plati; kakve su obaveze lokalnih zajednica i zašto nemamo podatke o dioksinima i furanima, koji su najgori od svega što udišemo – čućete Nebojšu Redžića iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije iz NP Fruška gora, koje pokazuju ogroman broj posečenih stabala, a umesto njih nije posađena nijedna sadnica. Planinar Dušan Tomić kaže da je zbog toga planinarenje na Fruškoj gori postalo mučno.

Čućete i kako izgleda reciklaža pet ambalaže – koliko koraka treba od plastične flaše do granulata spremnog da od njega nastane nešto novo.

Branko Čičić će vas podsetiti zašto je, po principima ajurvede, važno u koliko sati imamo koji obrok – zašto ručak ne treba da bude posle dva, a večera posle sedam?

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи