Maske

Emisija o pozorištu

Beogradsko dramsko pozorište proslavilo je 20. februara Dan teatra - dodelom tradicionalnih godišnjih nagrada. Jedan od dobitnika je i naš današnji gost - Milorad Miki Damjanović.
Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Ejdusa, a stalni član Beogradskog dramskog pozorište je od 1999. godine.
"Četiri dijametralno različita scenska izraza (od groteske do dramske ozbiljnosti) u ulogama u najnovijim produkcijama BDP-a, od Pepinija u „Pomorandžama za zbogom" i Heruvima u „Zojkinom stanu", preko Bogdana u predstavi „Moj deda je aut", do Viktora i gospodina Cvrčka u „Iz života insekata", Milorad Damjanović ostvario je uz prepoznatljiv šarm i potpuno posvećenje" - kaže se u obrazloženju nagrade.

U drugom delu emisije nastavljamo da predstavljamo alternativne teatre. O radu pozorišta Le Studio, govoriće Sanja Maljković, direktorka pozorišta i scenograf, doktorand na Scenskom dizajnu na FTN u Novom Sadu.
Teatar  su osnovali 2009. godine Sanja Manjković i Žan-Batist Demarinji.
Nedavno je  pozorište promenilo adresu i sada ga možete naći u Poenkareovoj 26, gde se nekad nalazilo skladište PIK-a Vrbas.

Urednica i voditeljka emisije: Gordana Đurđević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво