Čekajući vetar

Ekološki magazin

Đubre jeste resurs, ali ne tako da pojedincima bude profit, a ostalima otrov. Cementare su inicirale promenu Zakona o upravljanju otpadom - da im se dozvoli uvoz komunalnog otpada koji bi koristili kao gorivo u spalionicama. Na okruglom stolu u Narodnoj Skupštini, predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, civilnog sektora, stručnjaci i poneki poslanici, izneli su svoje mišljenje, sa preovlađujućim stavom da bi ovo bilo opasno po životnu sredinu i zdravlje ljudi. Da ne bi bilo opasno, moralo bi da bude mnogo skupo - zaštitne mere poznate spalionice u Beču skuplje su 30 posto od samog postrojenja za spaljivanje!

Izložba o kafi, Prirodnjačkog muzeja Beograda, putuje po Srbiji. Ova "uzbudljiva priča o dobrom ukusu" interesantna je čak i onima koji ne piju kafu. Sa autorkom izložbe, Aleksandrom Savić, pričaćemo o zaboravljenom voću Srbije, kafi i planovima Prirodnjačkog muzeja.

Većina nas ne koristi sve mogućnosti svog tela. Na radionici Telo kao instrument, nauči se umeće tela kao udaračkog instrumenta: različite vrste tapšanja, puckanja prstima, lupkanja, mnogo neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, prstima, ustima, ali i glasom, kao još jednim instrumentom koji stalno nosimo sa sobom. Na radionice vas poziva Filip Popadić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво