Nevidljivi ljudi

Dejan Đurović - prvi glas Drugog programa

Povodom šezdesetogodišnjice Radio Beograda 2, ugostićemo Dejana Đurovića, glumca, spikera, voditelja, čoveka sa više uspešnih paralelnih karijera, koji je izgovorio prve reči kada je 1958. godine eksperimentalno sa emitovanjem počeo Drugi program Radio Beograda.


Svojim uverljivim, privlačnim i prepoznatljivim glasom, Dejan Đurović je više od pola veka bio direktno vezan za programe Radio Beograda, a sredinom sedamdesetih je za emisiju „Inspiracije" Drugog programa ovenčan Nagradom za voditeljsku interpretaciju na Festivalu jugoslovenskog radija u Ohridu. Vodio je tri i po decenije „Dragstor ozbiljne muzike" Beograda 202, njegov glas bojio je televizijsku seriju „Opstanak", emisije „Subotom uveče" i „Nedeljom uveče", posvećene umetničkoj muzici, i mnoge druge. Njegova pravilna dikcija i artikulacija, jasno i skladno kazivanje, prikladan jezički stil, pažljiv izbor reči, uvažavanje sagovornika i otmena spontanost u izrazu učinili su da on postane i ostane mera dobrog govora i jezika u medijima, što je rezultiralo i priznanjem za lepotu govora „Radmila Vidak".

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora koje je Miloš Jevtić vodio sa rediteljem i dugogodišnjim novinarom i pozorišnim kritičarom Drugog programa Radio Beograda Dejanom Penčićem Poljanskim.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи