Novi dan

Molitva za duh i telo


U protekla dva meseca većina nas je bila izložena iskušenju prekomernog konzumiranja hrane i, možda, pića i, svakako, više sedenja i lenčarenja nego aktivnog života. Kako je takav način življenja uticao na naš organizam, govori profesor primarijus - specijalista radiologije Đorđe Lalošević, načelnik Službe za radiološku dijagnostiku KBC „Dr Dragiša Mišović - Dedinje".

Beogradski centar za kulturu „Vlada Divljan" priprema za februar niz pozorišnih predstava, radionica, koncerta, tribina, a ulaz za sva događanja je besplatan. I Dom omladine u Beogradu nastavlja sa bogatim kulturnim programom.

Slava i ime rodonačelnika naše kulture i duhovnosti, Svetog Save, proslavljeno je u čitavoj Srbiji a i u rasejanju, svuda gde ima srpskog življa. Dr Zoran Devrnja, profesor Kanonskog prava na Bogoslovskom fakulteu u Beogradu, govori o "Nomokanonu", prvom zakonopravilu u Srbiji koje je sačinio Sveti Sava i koje je bilo temelj i polazište svih drugih pravnih akata srpske države i kasnije kroz vekove.

Šta se organizuje u Pirotu za vreme zimskog raspusta i šta se dešava u kulturi tog grada? A šta se dešava u kulturnom životu Vranja? Iz Niša nam stiže priča o knjizi „Jedna strana istine“, autora Tomislava Gligorijevića...

Čućete kako svoje aforizme govori Rade Đergović, biće tu i redovne rubrike i servisne informacije, a ovoga jutra poklanjamo karte za koncert grupe Algiers, u beogradskom Domu omladine – četvrtak, 1. februar, u 21.00.


Naš broj telefona za uključenje u emisiju je 011-3229-653, imejl adresa: novidan@rts.rs

Muzički urednik je Tanja Kosanović, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво