Beskrajni plavi krug

Upoznaćemo dvoje naših sunarodnika koji žive u Severnoj Americi.

Doktor Branko Terzić, inženjer energetike, rođen je 1947. godine u logoru u Nemačkoj. Kada je imao tri godine, sa roditeljima je stigao u Sjedinjene Američke Države. U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri je dva puta bio izabran od strane predsednika Džordža Buša i potvrđen od strane Senata SAD-a za komesara Savezne regulatorne komisije za energiju. Bio je u savetodavnim predsedničkim odborima u Nacionalnom savetu za naftu i Nacionalnom savetu za ugalj SAD-a.
Danas je dr Terzić redovan komentator pitanja vezanih za naftu i energiju na CNN Internationala, takođe daje komentare za Fox Business News i druge medije. Član je Krunskog veća i predstavnik prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića u Sjedinjenim Američkim Državama. U razgovoru koji sledi, čućemo kako se, od logora u Nemačkoj, stiže do tako bogate životne karijere.

Kristina Bijelić, srpska pevačica iz Toronta i Felipe Tevez, kompozitor iz Kolumbije, uz pratnju Simfonijskog orkestra Mađarskog radija iz Budimpešte, snimili su zajednički audio disk sa raznovrsnim muzičkim pravcima. O ovom veoma zanimljivom muzičkom projektu, govoriće Kristina Bijelić.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво