Mala scena

Danica Nikolić Nikolić: ŠEĆER (premijera)

Malo posle Prvog svetskog rata u Srbiju, odnosno u Beograd, vraća se građanski život. Vraćaju se i ljudi koji su se sklonili od rata. Tako se u malu, trošnu poslastičarnicu na Dorćolu, koju je držao stari Cincarin, vraćaju njegovi žena, ćerke, tetke... Ženska porodica bez muškog člana. Poslastičarnica „Šećer" je na dobrom glasu. Za značajne proslave i svetkovine, torte i kolače tu naručuje i predsednik Vlade Nikola Pašić. 

Međutim, poslastičarnica je i paravan za javnu kuću, gde svraćaju mnogi, pa i Rade Pašić, premijerov sin. Samo jedna noć i nesmotrenost mladog Pašića izazvaće niz kalambura, nepredviđenih situacija i obrta, pa i posledica za glavne junake.
Dok su vredne poslastičarke spremale torte za proslavu u Vladi Srbije, na spratu su prostitutke bile sa svojim mušterijama. Jedna od mušterija bio je i pijani i drogirani Rade Pašić, koji je pao preko trošne drvene ograde terase pravo na pločnik ispred radnje. Među poslastičarkama, prostitutkama, mušterijama i gostima poslastičarnice nastaje panika. Stvara se niz smešnih situacija, ali se završavaju srećno po sve osim po mladog pandura - komunistu i protivnika Nikole Pašića.

Radio-adaptacija: Vladimir B Popović
Uloge su tumačili: Dobrila Ilić, Olivera Viktorović, Vesna Stanković, Anđela Jovanović, Slaven Došlo, Siniša Ubović, Jasmina Dimitrijević, Miljana Marić, Dubravko Jovanović i Petar Mihailović
Izbor muzike: Predrag Vasić
Lektorke: Nataša Šuljagić i Olga Babić
Ton-majstor: Zoran Uzelac
Reditelj: Milan Jelić
Urednik serije: Vladimir B. Popović

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се