Kulturni krugovi

Bliže se praznici, ali i danas beležimo događaje u kulturi. Govorimo o koncertima, izložbama, promociji novih knjiga...

Izdavačka kuća "Portalibris", u ediciji Otrgnuto od zaborava, objavljuje dela domaćih klasika koji su nažalost zaboravljeni: Dragutin Ilić, Hadži Đera, Dragiša Vasić, Jakov Ignjatović i mnogi drugi. O novim knjigama - u razgovoru sa urednicom Dubravkom Dragović-Šehović.

Predstavljamo neobičan strip-roman "Pjongjang", kanadskog autora Gi Delila. Iako se gotovo svakodnevno pominje u medijima širom sveta, Severna Koreja je nesumnjivo jedna od najtajnovitijih zemalja. Kada je ova zatvorena država odškrinula svoja vrata za strane investicije, crtač Gi Delil našao se u Pjongjangu, kako bi radio na crtanom filmu za jednu francusku kompaniju. Svoja zapažanja i iskustva pretočio je u grafički roman koji je izazvao oduševljenje čitalaca i kritike i doneo mu brojne nagrade.

O knjizi razgovaramo sa urednikom u izdavačkoj kući "Kornet" Pavlom Ćosićem.

Emisiju priprema  vodi  Dragana Kovačević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]