Govori da bih te video

Dokumentarni program

Iz predratne voždovačke vile posmatrao je - bili su mu u vidokrugu i izdvajali se visinom, markantnošću i nekom monumentalnošću - tri nova solitera, zvanično ime im je Blok deset (X). Jednog dana odlučio je da raščisti svoja oprečna osećanja (dopadanje i otpor) prema njima i da ih dekonstruiše fotoaparatom marke Olimpus od 35mm. Izložbu je nazvao Blok iks (X). To mu je bilo intrigantnije od rimskog X.
Izložbeni prostor mu je ponudio David Pužado iz Barselone, koji je došao na nedelju dana kod prijatelja u Beograd, zaljubio se u grad, postao fotograf, vlasnik galerije Bartselona i art direktor Beogradskog meseca fotografije i preselio za stalno u Beograd. Gaudija je zamenio socrealističkom arhitekturom Novog Beograda, koja je za njega favorit.
O tome kako nešto od odbojnog postaje lepo, jer se vremenom uklopi u postojeću okolinu (nije stvar navike), načinje temu tetka autora, a finalizuje je Vida, Viksi, vajarka, autorova žena.

U današnjoj emisiji, govori džez muzičar i fotograf Veljko Vujčić, zatim Vida, Viksi, vajarka i njegova žena, tetka kao posetilac, i David Pužado, vlasnik galerije Bartselona.

Emisiju je uradio Bojan Lazović.

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво