Čekajući vetar

Ekološki magazin

Zgrada može da bude zelena oaza, da služi kao elektrana i energetsko skladište. Pritom, što je "pametnija" - trebalo bi da bude jednostavnija, kaže profesor Manfred Norbert Fiš, direktor Instituta za energetski dizajn, solarne tehnologije i upravljanje tehnologijama zgrada,  Arhitektonskog fakulteta Tehničkog univerziteta u Braunšvajgu.

Zamislite da živite u mirnoj ulici, u koju ponekad svraćaju veverice, imate svoj bunar... i onda, tik pored vas, neko počne da rasklapa stare automobile i belu tehniku. Hemikalije iz akumulatora i freon po čitav dan natapaju zemlju... i tako osam godina. Obraćate se svima koji su nadležni, ali najkonkretnije što ste do sada dobili su bomba u dvorištu i batine bezbol palicom. Čućete Atilu Kenjeresa.

Udruženju "Čep za hendikep" pomogli ste da u ovoj godini sakupi preko 63 tone plastičnih čepova i time nabavi 21 ortopedsko pomagalo. Među dobitnicima priznanja za doprinos akciji je i nastavnik Milorad Đurić iz OŠ "Laza Kostić", kao i Branimir Bašić, direktor "Granplasta", prve firme za reciklažu plastike u Srbiji.

Prošle nedelje napustila nas je Verica Gburčik, uz koju su mnogi dobili prva saznanja o meteorologiji i klimi. O njenoj dugogodišnjoj saradnji sa emisijom Čekajući vetar, govori Branislav Marinkov.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво