Beskrajni plavi krug

Emisija o dijaspori

U Srpskoj nacionalnoj akademiji u Torontu u toku je „Drugi salon knjige srpskih autora u Kanadi". Pored izloženih knjiga, predstaviće se i autori i izneti svoje poglede na pisanje u rasejanju. Organizator i moderator Salona je Violeta Dimitrijević, koja će govoriti o ovoj manifestaciji.

Izdavačka kuća „Službeni glasnik" i Skupština dijaspore Srba Baden Virtemberga iz Štutgarta objavili su kapitalno delo „Čitanka srpstva", u podnaslovu „Šta bi svaki Srbin trebalo da zna o svom poreklu". Ova čitanka je namenjena, pre svega, našoj deci u dijaspori. O ovoj pismenici srpskoga roda govoriće Predrag Rakočević iz Štutgarta i Aleksandar Vlajković, priređivač čitanke.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta" iz Beča organizovalo je proteklog vikenda dva programa - predstavljanje pisca Vladimira Pištala i njegovog poslednje objavljenog romana „Sunce ovog dana, pismo Andriću" i prikazivanje filma Borisa Malagurskog „Kosovo: Momenat u civilizaciji". Kako su programi prihvaćeni u Beču, govoriće profesor Srđan Mijalković, predsednik „Prosvjete".

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се