Beskrajni plavi krug

U toku su 12. Dani srpske kulture u Rumuniji.

U Temišvaru je priređen Mali sajam knjiga, na kojem se predstavilo preko 20 izdavača iz matice zemlje i održan susret književnika iz Srbije sa piscima iz Rumunije. Goste je pozdravio srpski pisac iz Temišvara Stevan Bugarski, koji je podsetio na poznate Srbe iz Rumunije koji su ostavili traga u istoriji i kulturi našeg naroda.

U Čikagu je održana promocija knjige doktorke Krinke Vidaković Petrov American Serbs, koju je na engleskom jeziku objavila izdavačka kuća Sebastian Press Zapadnoameričke eparhije Srpske pravoslavne crkve. Govorili su episkop zapadnoamerički vladika Maksim Vasiljević i autorka doktorka Krinka Vidaković Petrov.

U Beogradu će, na uglu Uzun Mirkove ulice i prostora između Jugoslovenske kinoteke i Beogradske filharmonije, biti podignut spomenik slavnom američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, Mladenu Sekuloviću.

U Jugoslovenskoj kinoteci, koja je inicirala podizanje spomenika, 2016. godine otvoren je Legat Karla Maldena, u kojem se čuvaju lični predmeti i druge uspomene poznatog glumca. Karl Malden je u karijeri snimio više od 100 filmova, a nagrađen je i Oskarom za najbolju sporednu ulogu u filmu „Tramvaj zvani želja".

U Beogradu su boravile Karla Malden i Kimi Starkman, kćerka i unuka proslavljenog glumca, a o susretima sa Karlom Maldenom govoriće i Dan Tana, Dobrivoje Tanasijević, glumac i lični prijatelj porodice Malden.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво