Klub 2

„Sređivanje dvorišta - dijalozi o kulturi", izdavač: Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije, 2017.

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) pokrenula je 2014. dijalošku platformu „Sređivanje dvorišta", o pitanjima koja su važna za delovanje organizacija i inicijativa civilnog društva u kulturi, a usmerena su na preispitivanje i artikulaciju njihove zajedničke pozicije u odnosu na kulturnu politiku, kao i aktivnije delovanje u širem društvu.

Na dosadašnjih devet „Sređivanja...", organizovanih u različitim mestima Srbije, razmatrana su različita pitanja važna za funkcionisanje nezavisnih organizacija i udruženja u kulturi ali se radilo i na podizanju nivoa informisanosti, razmeni znanja i mišljenja između eksperata i aktera nezavisne scene, a u cilju upoznavanja šire zajednice sa temama od javnog značaja u kulturi. Forme „Sređivanja..." su bile različite, od diskusionog i tribinskog, preko izlagačkog i oglednog, do radioničkog tipa.

Skupovi su dokumentovani u nameri da se predstave široj javnosti kroz objavljivanje autorskih komentara i tematskih publikacija. Tako je i nedavno objavljena publikacija „Sređivanje dvorišta - dijalozi o kulturi", u kojoj su objavljeni tekstovi koji najbolje ilustruju teme pojedinih sastanaka.

Gost Kluba 2 biće Mirjana Boba Stojadinović, umetnica i moderatorkinja „Sređivanja..." u Beogradu, u "Magacinu", u februaru 2017. godine.

Urednik i voditelj emisije: Sava Ristović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи