Antologija pesnika

Od 27. novembra do 1. decembra, možete čuti kako svoje stihove govori Maja Herman Sekulić.

Maja Herman Sekulić (Beograd,1949) je međunarodno priznati pesnik, romanopisac, esejista. Doktorirala je 1985. na Univerzitetu Prinston (Nju Džerzi, SAD). Poslednjih godina živi između Beograda i Njujorka. Član je Udruženja književnika Srbije, Srpskog književnog društva, srpskog i američkog PEN-a i Pesničkog društva Amerike (PSA). Predavala je na Prinstonu i Ratgersu, bila gost-predavač na univerzitetima Harvard, Kolumbija, Ajova. Pored akademskog rada, uređivala je i časopis  Night, u Njujorku. Stalni je saradnik mnogih naših novina i književnih i drugih časopisa.

Objavila je zbirke pesama, romane, kritike, eseje, prikaze, predgovore, kapitalne prevode i kritička izdanja knjiga svetskih pisaca, velikih teoretičara, nobelovaca i mlađih autora, čija su imena i novi pojmovi značajno obogatili našu teoriju književnosti i kulturu.
Njena dela su prevođena na više svetskih jezika.

Pesničke zbirke: Kamerografija, ili njujorški sn(imc)i, Kartografija: Severno-južni prolaz, Iz muzeja lutanja, Iz puste zemlje/Out of the Waste Land, Gospa od Vinče.

Urednik emisije: Veljko Žujović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво