Put svile

Uronićemo u živopisne predele Provanse

Kakve god da su naše predstave o Provansi, upravo je Mali Luberon, zapadno od Apta, deo koji najubedljivije sugeriše da je baš on taj koji otelovljuje onu neuhvatljivu suštinu za koju se smatra da je "prava Provansa".

Departman Vokliz sa jedne strane okružuje dolina Rone sa vinogradima, a sa druge Dirans, sa belim vrhovima planine Vantu, koji se veličanstveno uzdižu nad preovlađujućim tonovima tamnoljubičastog, narandžastog i zelenog - Sezanovih boja i postojbine. To je plodna zemlja bogatih vinograda, raskošnih vrtova, zaselaka boje meda, nanizanih uz obronke planine, polja lavande koja se neprestano njiše i svuda posutih divljih trava, koje šire prodoran miris prepoznatljiv kao klasična aroma juga.

U živopisni krajolik Luberona, Velikog i Malog, uronićemo u današnjem Putu svile, u društvu grupe La Bamboche, koja neguje muzičku tradiciju kontinentalnih delova Francuske. 

Autor emisije je Ivana Komadina.

broj komentara 0 pošalji komentar
 Put svile Put svile

Autor:
Ivana Komadina.

PUT SVILE, kao jedinstveno “radijsko putovanje”, nedeljom odvodi slušaoce u neku od zemalja povezanih sa tradicionalnim Putem svile, uz aktuelna ostvarenja iz žanra “World music” i raritetne zapise tradicionalne muzike. [ detaljnije ]